1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

Åșa Andersson

  • Gravidyoga med barnmorska

Åsa är gravidyogalärare utbildad av Ellen Engvall samt diplomerad massör, mindfulnessinstruktör, legitimerad sjuksköterska sedan 1999 och barnmorska sedan 2008.

Som barnmorska har hon huvudsakligen arbetat med förlossningsvård men har också gedigen erfarenhet av att jobba med gravida kvinnor på mödravård, BB, planerade kejsarsnitt och har också hållit förlossningsförberedande utbildningar samt föräldrautbildningar.

Bland det mest fantastiska för mig som barnmorska är att se när gravida, födande och nyblivna mammor verkligen tror på sig själva och går in i sig själva. När de hittar sin inneboende kraft, vågar utmana sig lite eller till 100 procent litar på sin förmåga att läsa och förstå sin kropps - eller och sitt barns behov. Att få höra de där orden som “Jag gjorde det” eller “ Jag vågar, jag kan” får mig fullkomligen av rysa. Att få möjligheten att kunna ge verktyg för att bevara kontrollen i kroppen och sinnet samt stärka den egna tilltron till sin kropps fantastiska förmågor känns minst sagt hedervärt.

Min dröm är att varje gravid kvinna som går från en avslutad kurs i gravidyoga med mig skall kunna känna att hennes kropp är fantastisk, att hon har allt som hennes barn behöver och att hon är absolut bäst på att föda sitt barn, på det sätt hon är ämnad att föda på och att hon litar på sin förmåga att med kärlek och närvaro välkomna en ny liten människa till denna jord.