1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

Ashtanga Mysore

Boka klass

Lärare
Vera Porad

 

 

Ashtangayoga består av rörelser ur hathayoga som binds samman till fasta serier där varje rörelse bygger på den föregående. Andningen i takt med rörelserna styr rytmen så att en intensiv inre värme skapas, med en utrensande svettning som följd. Samtidigt blir du starkare, smidigare och lär dig fokusera.

Ashtanga Mysore är det traditionella sättet att undervisa ashtangayoga. Var och en lär sig ordningen på rörelserna i egen takt och efter egna förutsättningar. Läraren guidar individuellt, som att ha en personlig tränare men i grupp. Du bör kunna solhälsning A och B och gärna några av de inledande rörelserna i första serien självständigt då du kommer första gången.

Ashtanga Intro 
Om du är ny till ashtangayogan rekommenderar vi att du deltar i specialklassen Ashtanga Intro som vi har några gånger per termin, med fokus på grunderna. I Ashtanga Intro lär vi oss några rörelser som en förberedelse för Ashtanga Mysore-klasserna. Alla nivåer är välkomna, både du som aldrig satt fötterna på en yogamatta ännu och du som yogat en tid men vill repetera grunderna. Under höstterminen 2019 ges Ashtanga Intro 1/9 och 13/10 kl 15.30-16.45. 

Ledd Primary
En gång i månaden leder Vera den första serien som kallas Yoga Chikitsa, eller Yoga terapi, p g a sina utrensande egenskaper. Rörelserna bygger styrka, utvecklar smidighet och masserar de inre organen. Med svetten kommer slaggprodukter och andra inte önskvärda ämnen ut ur kroppen. Klassen leds med en taktfast räkning för att öka flödet och synkroniseringen av andetag och rörelse. Du som gått på ashtangayoga-klasser tidigare är välkommen att delta, även om du inte vanligen gör alla rörelser i den första serien. Kom och ha kul när du prövar!

Ledd primary 15/9, 13/10, 10/11  &  22/12

Fördelar med ashtangayoga

  • Gör kroppen starkare och mer flexibel
  • Ökar blodcirkulationen samt syrehalten i blodet
  • Ger ett inre lugn
  • Rensar ut slaggprodukter från muskler och organ