1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

Ashtanga Primary Series

19 okt kl 18.00-20.00
20 okt kl 12.00-14.00
21 okt kl 16.30-18.00

Boka workshop

Lärare:
Vera Porad

Pris: 675 kr + 200 kr för ordinarie klass 21 okt.

Ashtangayogans första serie, “Primary series” eller Yoga Chikitsa som den heter på sanskrit, är en dynamisk följd av rörelser med fokus på förbränning och utrensning av slaggprodukter i kroppens organ. Den kan utövas på många sätt, från mjukt och lugnt till dynamiskt och fysiskt mycket krävande. Allt efter utövarens egna förutsättningar, fysiska kondition och dagsform. Det är en spännande serie som utmanar utövaren såväl fysiskt som mentalt och emotionellt.

Denna kurs omfattar två klasser då vi fördjupar oss i den första halvan av serien på fredagen och den andra halvan på lördagen. På söndagen är det ordinarie drop in-klass på schemat, så kallad Ledd Primary, då du guidas genom hela serien med en rytmisk räkning av varje andetag och rörelse.

För vem?
Då vi behöver hålla ett visst tempo för att hinna med att fördjupa oss i de olika rörelserna bör du ha någon vana av ashtangayoga eller andra former av dynamisk yoga, så som hathayoga, poweryoga, viryayoga eller vinyasa flow. Du behöver inte känna till första serien sedan tidigare. Du som redan utövar ashtangayoga regelbundet är varmt välkommen att delta för fördjupning och utveckling.


PROGRAM

Fredag den 19 oktober kl 18.00 - 20.00
Seriens första halva: finn styrkan i smidigheten.
Vi reder ut övergångarna mellan de stående rörelserna samt ben, bål och bandhas. Fördjupning i de sittande rörelserna som öppnar höfterna och stimulerar matsmältningen.

Lördag den 20 oktober kl 12.00 -14.00
Seriens andra halva: flyg med lätthet.
Seriens andra halva präglas av att hitta lätthet och balans i rörelserna. Vi arbetar med att synka andetag och bandhas för att få flyt och flyg.

Söndag den 21 oktober kl 16:30-18.00
Ledd klass, hela första serien
Genom att följa en rytmisk räkning på sanskrit flödar vi igenom hela den första serien. Ordinarie drop in-klass för dig som har kort på Yoginis & Friends. Kom ihåg att boka din plats som vanligt. Om du inte har kort på Yoginis & friends och vill delta i söndagens Led Primary, köp en engångsklass “Try us out” för 200 kr. Först bokar du och betalar kursen via Boka-knappen på denna sida. Sedan köper du en “Try us out” via hemsidan eller i appen och bokar dig till söndagens Led Primary. Har du frågor, hör av dig till info@yoginis.se

Våra kurser bokas separat och ingår inte i övriga medlemsskap.

Välkommen!