1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

Aurora retreat

Yoga & meditationsresa till vackra vinterfjäll.
28-31 mars 2019

Resan genomförs i samarbete med Vilda Outdoor och du skickar din intresseanmälan till info@vildaoutdoor.com

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av varken fjäll, skidor eller yoga/meditation - vi tar hand om dig!

Pris: 6850 KR
I priset ingår:
Helpension: all mat från middag ankomstdag till lunch avresedag ink. 3-rätters middagar på Saltoluokta fjällstation. (ej middagsdryck)
Boende 3 nätter i flerbäddsrum på Saltoluokta fjällstation.
Daglig yoga, meditation och övningar.
Professionell fjällguide som känner området och naturen väl.
Säkerhetsutrustning.
Lokala transporter med skoter.

Priset är STF medlemspriser. Om du inte redan är medlem så kostar det 295 kr.

I priset ingår ej: Tågresa till och från Kebnats. Avvakta med att köpa din tågbiljett tills du fått bekräftelse från oss.

Tillval:
Uppgradera till enkelrum i Saltoluokta 315-640 kr.
Hyra skidutrustning (skidor, stavar, pjäxor, ryggsäck, termos mm)
All utrustning går att hyra på plats för den som önskar.

Transport:
Vi rekommenderar att du reser med tåg för miljöns skull.
Ons 27 mars: 18.11-10.15 Nattåg Stockholm - Kebnats/Saltoluokta
Söm 31 mars: 16.30-09.45 Nattåg Kebnats/Saltoluokta - Stockholm.

Retreatet genomförs i samarbete med Vilda Outdoor som tar emot din intresseanmälan och betalning. Vilda logo - 50x40mm - Vit text svart grafik - 180529

VÄLKOMMEN TILL DAGAR AV REN NATURKRAFT
I väglöst land med mäktiga fjäll runt knuten, välkomnar vi dig till några dagar av närhet till fjället och naturens djupa kraft. Vidderna och bergen inspirerar till en frihetskänsla och närvaro i nuet och de kalla vinterdagarna med kristallklar luft ger dig energi och stillar ditt sinne. Det enda som hörs är knarret från dina skor.

AURORA BOREALIS – DET MAGISKA NORRSKENET
Aurora Borealis - Norrskenets dans över vinterhimlen har i tusentals år fascinerat oss människor med sin magiska utstrålning. Med vördnad och fascination för naturen har norrskenet varit kopplat till de dödas själar, till gudar som skyddar och vakar över oss, till hjältesagor och mytiska djur. De isländska sagorna berättar om fjällrävar som drar upp gnistor mot bergstopparna med sina yviga svansar, på Grönland är det barnens själar som dansar över himlen och vinkar till oss nere på jorden. De kalla och krispiga nätterna i Lapplands vildmark, ger de bästa förutsättningarna för att få uppleva norrskenets magiska kraft.

YOGA OCH MEDITATION– ETT STILLSAMT FRID- OCH FREDSARBETE
Behovet av inre frid och världslig fred är stort i vår samtid och vi menar att yoga och meditation är en väg dit. Upplevelsen av att vara som tvätten i en centrifugerande tvättmaskin är ofta påtaglig i vår vardag och vi är många som längtar efter att stanna karusellen en stund, stanna upp och gå inåt, mot vår mitt och inre värld. Yogan erbjuder just det. Vi etablerar en kontakt med oss själva, mjukar upp våra kroppar för ökad livskraft och ger vårt rörliga sinne en välbehövd hjärnvila. Kundaliniyogan, som är vår bas under retreatet, är en 5000 år gammal yogaform som är enkel men mycket kraftfull. Ur kundaliniyogan har den medicinska yogan, som används inom vården i Sverige, utvecklats.

DET ENKLA LIVET
Livet på fjället är enkelt och jordnära. Vi kommer till viss del att röra oss i marker utan mobiltäckning och följer naturens rytm. Vi bor på ett av fjällens äldsta fjällpensionat; Saltoluokta fjällstation. Där serveras vi frukost och middag i den 100-år gamla restaurangen, med hembakat bröd, renskav och fjällröding på menyn. Lunchen tar vi med oss och äter ute på fjället och när vi kommer tillbaka väntar bastu med dopp i isvak för den som vågar.

BOENDE PÅ SALTOLUOKTA FJÄLLSTATION
Saltoluokta är en fjällstation som har välkomnat äventyrliga fjällresenärer i över hundra år och blir vår bas på retreatet. Med all sin charm ligger den upp efter fjällsidan vid sjön Langas, ca 3 timmar från Gällivare. Enda sättet att ta sig till Saltoluokta är till fots, med skidor eller lifta med en hundsläde/skoter. Tystnaden och mörkret är fascinerande! Stjärnorna, norrskenet och den totala tystnaden kommer att lugna ditt sinne och stilla dina tankar. Saltoluokta har en välrenommerad restaurang med ekologiska och lokalproducerade specialiteter. Vi kommer att bo i 4-bäddsrum med toalett och dusch i korridoren (enkelrum finns mot ett tillägg). https://www.svenskaturistforeningen.se/anlaggningar/stf-saltoluokta-fjallstation/

DIN GUIDE
Charlotte Grönlund är certifierad fjällguide och arbetar längs hela den svenska fjällkedjan. Med sitt företag Vilda Outdoor guidar hon grupper till de svenska fjällen året runt.
Charlottes filosofi är att naturens kraft ger oss styrka och kraft, vägleder oss rätt om vi bara tar oss tid att lyssna. Fjällen och vidderna går inte att kontrollera, du måste följa med och känna in väder, vind, djur och natur. Genom att visa respekt, uppmärksamhet och kärlek så kommer fjällen att öppna dina sinnen – om du vågar och vill.

DIN YOGA- & MEDITATIONSLÄRARE
Victoria Löwenberg är certifierad lärare i kundalini – och restorativeyoga samt meditationslärare och mindfulnessinstruktör. Victoria arbetar sedan 2014 på heltid med yoga och driver yogastudion Yoginis & friends i Täby Centrum. Victoria älskar att kombinera inre och yttre resor och har hållit uppskattade retreats i Frankrike, Indien och på olika platser i Sverige. Victoria guidar dig mjukt in i din inre värld, en guldgruva att utforska varsamt helt utan krav på prestation.

DAGSPROGRAM
DAG 1
Du ankommer till Gällivare på morgonen för vidare transport till Kebnats via lokalbuss. Vi möter upp på busshållplatsen Kebnats vid sjön Langas. Vi hämtas med skotertransport som tar oss och vår packning över sjön upp till Saltoluokta fjällstation. Efter incheckning så äter vi en gemensam lunch och pratar igenom de kommande dagarna. På eftermiddagen bjuds ett uppmjukande yogapass och därefter vi provar vi vår utrustning. Bastu, avslappning och en trerätters middag på kvällen.
DAG 2
Vi vaknar tidigt och väcker kroppen med en lugn morgonyoga och frukost i den mysiga lilla restaurangen. Vi packar lunchmatsäck och de som vill ger sig ut på en vacker skidtur över fjället till samvistet Pietsaure. På eftermiddagen håller Victoria en workshop kring hållbara liv, hur vi kan leva mer i balans. Där efter följer bastu, avslappning och en trerätters middag. När stjärnorna lyser upp den mörka himlen, smyger vi ut och en speciell kväll väntar oss i den kalla natten. Varma kläder och pannlampa på!
DAG 3
Morgonen inleds med yoga och frukost. Den här dagen håller vi ett lugnare tempo med kortare utflykter i närområdet. Vi provar en gående meditation i snöskor, lagar mat över öppen eld och utforskar hur vi påverkas av naturen runt om oss. Vi badar vedeldad bastu och den modiga hoppar i en isvak! Innan middagen bjuds du en återhämtande stund med Yoga Nidra, en guidad meditation.
DAG 4
Sista dagen inleds med sovmorgon och en god frukost. Under förmiddagen erbjuds både yoga och en skidtur längst den klassiska Kungsleden, du väljer vilket du föredrar. En god lunch serveras och det finns utrymme för att bara vara, kanske med en god bok och en kopp kaffe framför brasan. Framåt eftermiddagen tar skotrarna oss till Kebnats där bussen mot Gällivare väntar.

Varmt välkommen att följa med oss på en resa utöver det vanliga!

Intresseanmälan skickas till info@vildaoutdoor.com