1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

Gravidyoga

Söndagar kl 13.30-15.00
v 45-49

Madelene Jacobsen
Barnmorska
Gravidyogalärare
Kundaliniyogalärare

BOKA KLASS

Klassen bokas med korten Dates with Myself, Hop on Hop Off eller våra årskort. Du kan med fördel fortsätta yoga på lugnare klasser som Restorative och Medicinsk yoga efter gravidyogakursen.

Gravidyogan är ett fantastiskt redskap som ger dig kraft och uthållighet, lugn och avslappning, allt anpassat för att stödja dig under din graviditet men också under den första tiden tillsammans med ditt nyfödda barn.

Gravidyogan stärker din kropp och ditt sinne. Din kroppsmedvetenhet ökar och du kommer i kontakt med din andning - en ovärderlig hjälp under förlossningen.

Yogapassen innehåller mjuka rörelser, kopplade till medveten djupandning, inre fokus och avslappning. Övningar för ökad koncentration och uthållighet ingår också, samt användning av enkla mantran (ljudvibrationer). Yogapassen avslutas med en längre djupavslappning samt en meditation.

Gravidyoga har blivit en mycket uppskattad förlossningsförberedelse & vår gravidyogalärare Madelene är också erfaren barnmorska. Så här tänker Madelen om gravidyoga:

"Vi är en generation kvinnor som gärna vill ha kontroll pådet mesta men när du ska föda barn måste du våga överlämna dig till din unika kropp och lita på den och på att barnmorskorna vet vad de ska göra. Ett sätt att ändå behålla lite av den kontrollen vi så gärna vill ha är att fokusera på andetaget.

När värkarna kommer och går likt vågorna längs med strandkanten tar du kontroll över ditt andetag som hjälper dig igenom den ena värken efter den andra. Inandningen förser kroppen och babyn med syre och livskraft och utandningen ger dig indirekt en avslappning i hela kroppen. Och när du slappnar av så minskar smärta och modersmunnen (cervix) kan öppna sig till sina 10 cm.

De djupa andetagen frisätter också mängder av oxytociner (lugn och ro-hormon) som du livmodern behöver för att livmodermunnen ska kunna öppna sig så att babyn kan komma ut. Det är helt magiskt vad andetaget kan göra med oss alla. Inom gravidyogan använder vi oss av djupa medvetna andetag.