1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

Massage

Terapeut
Lena Mikaelsson
Certifierad massageterapeut
lena.m@yoginis.se
0730 - 650 650

Se lediga tider och boka

I vårt vackra behandlingsrum möter Lena dig. Lena är massageterapeut med ett stort intresse för hälsa och friskvård. Med en grund som stresspedagog och med vidareutbildning inom ortopedisk medicin, idrottsmedicin och yoga har Lena en gedigen kunskapsbas.

Lena har arbetat som massageterapeut i många år, både med behandlande massage mot problem och smärta i rörelseapparaten, men även mjukare mer stillsam massage i syfte att motverka stress.

"Min starka övertygelse är att massagen aldrig ska göra ont, ibland kan det kännas skönt/ ont men aldrig smärta. Det är viktigt att kunna slappna av under behandlingen för att kroppen ska kunna släppa taget om alla spänningar, och inte bara hålla emot. Jag vill att alla mina kunder ska lämna behandlingen med ett härligt välbehag, skönt avslappnade"

Lena erbjuder följande massagebehandlingar:

Svensk Klassisk Massage
Massage mot spänningar och värk i kroppens muskler. Jag erbjuder en mjukare variant av svensk klassisk massage där fokus ligger på mjukgörande behandling för att få kramp och spänningar att släppa taget och där både kropp och sinne får återhämtning.
Massage är ett fantastiskt sätt att ta hand om både kropp och själ, dessutom mycket effektivt för att stilla våra sinnen. Många av oss är stressade idag, mår dåligt och har ont i kroppen, spända axlar, värkande nackar, onda ryggar, huvudvärk, migrän, dålig sömn, kanske ett sinne som aldrig vilar inte ens när vi sover. Listan kan göras lång. Massage gör underverk på våra spända muskler, stela axlar, värkande nackar och onda ryggar.

Yogisk chakraflödesmassage 
Yogisk chakraflödesmassage är en mycket kraftfull men varsam helkroppsmassage, som öppnar upp, balanserar och stimulerar kroppens energiflöde. Metoden kommer ursprungligen från den mångtusenåriga indiska och yogiska kunskapstraditionen. Chakra är sanskrit och betyder energihjul, vi har sju stycken baschakra som vart och ett representerar en fysisk och en känslomässig mental del. När vi är i balans och mår bra, flödar energin fritt i vår kropp, men när vi utsätter oss för stress, fysiska påfrestningar, svåra upplevelser, uppkommer blockeringar som förr eller senare visar sig i olika former av smärta och sjukdom både fysiskt och psykiskt. Chakraflödesmassage kan hjälpa till att återställa balansen i kroppen.

Hotstone massage
En behandlande massage som med värme från lavastenarna i kombination med olika behandlande massagegrepp har mycket god effekt på stela trötta muskler.

Avslappningsmassage
När vi har mycket runt omkring oss och stressen gör sig synlig behöver vi återhämtning. Under massagebehandlingen. som är mycket välgörande och skön, får både kropp och sinne vila och djup avslappning samtidigt som massagens beröring frisätter kroppens eget “lugn & ro hormon” oxitocin.

Ayurvediska behandlingar:

Abhyanga
Abhyanga är en skön och lugnande helkroppsmassage som ges med varm olja. Kroppen masseras med ett mjukt, lätt tryck och lugna svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för både kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser men passar alla som behöver återhämtning och djup vila. Behandlingstid 75 eller 90 min.

Vishesh
Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh ges med varm olja och har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna, förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen och behöver återhämtning för både kropp & själ. Behandlingstid 75 min.

Garshan
Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen görs med råsidenvantar och avslutas med oljemassage. Garshan är en bra behandling för den som har kapha-obalanser eller när mycket slaggprodukter, ama har ansamlats i kroppen. Passar extra bra under våren som en reningskur. Behandlingstid 60 min. ( kan tas i kombination med abyanga / vishesh då 90 min totalt )

Shiroabhyanga
Shiroabhyanga är en lite mer kraftfull och energigivande huvudmassage där man även behandlar ansikte, nacke och skuldror för att lösa upp stress och spänningar som har lagrats här och motverka huvudvärk och stelhet i området. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar. Ges i kombination med abhyanga helkroppsmassage med varm olja. Behandlingstid 90 min.

Marma
En unik behandling för djup avslappning och balansering av kropp och livskraft. Marmapunkter är punkter på kroppen där förbindelsen mellan kropp och sinne är extra livaktig. Marmapunkter är ett slags knutpunkter där shrotas går samman, shrotas är kanaler som finns på alla nivåer i kroppen, fysiskt, mentalt och själsligt. En marmabehandling börjar med en kort konsultation med pulsläsning för att bestämma vilka oljor och punkter som ska behandlas. Marmapunkterna stimuleras med essentiell olja, mycket lätt beröring samt terapeutens uppmärksamhet. Behandlingen avslutas med behandling av de tre huvudmarmaerna, terapeutens händer hålls på var sida om kroppen vid området för varje mahamarmapunkt, bäcken, hjärta och huvud. Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp, stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.
Behandlingstid 75 min. Tas med fördel i kombination med Abhyanga, behandlingstid 105 eller 120 min.