1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

Naprapati, massage, coaching

Terapeut Niclas Berglund

Leg naprapat
TCM Akupunktör
Dipl. Tui Na Akupressör
Dipl. Tui Na  Massör
Personlig livscoach

Se lediga tider och boka

niclas@yoginis.se
0708 - 98 62 10

Niclas är en person som uppskattar och värdesätter att göra och arbeta med olika saker och har under alla år han har arbetat med människor valt att nyfiket utbilda sig vidare. År 2000 blev han klar naprapat efter 4 års högskolestudier och arbetade därefter i 10 år som naprapat/medicinsk ansvarig för lag i fotboll, ishockey och basket som tex Assyriska under deras tid i högsta ligan.

Niclas fick sen upp ögonen för vikten av återhämtning, vila och reflektion och vidareutbildningar inom TMC (traditionell kinesisk medicin), till qigonglärare och personlig livscoach. Därefter blev det egen verksamhet med qigong och behandlingar i Nykvarn innan han rekryterades som chefstränare till Vallentuna Tennisklubb där han nu är verksam, parallellt med behandlingarna på Yoginis.

Jag har ett starkt fokus på att du ska kunna komma ned i varv i mina behandlingar då jag ser att detta skapar större möjlighet för dig att bli kvitt de besvär du just nu upplever. Din hälsa bör alltid hamna på första plats i ditt liv.

Naprapatbehandling
När du bokar denna tid har jag fokus på dina muskler och leder för att se och säkerhetsställa vad det är för faktor/er som gör att du har ont. Jag jobbar ALLTID en stor del av mina behandlingar med massage och då gärna en massageform som heter Tuina som är en otroligt skön och effektiv teknik för att släppa på dina spänningar.

Jag har även fokus på att se om det är någon inskränkt rörelse du har utifrån kotpelaren som så att säga styr och sköter om kommunikationen ut till muskler. Om jag ser att det behövs jobbas upp en rörelse så har jag i detta fall en hel del olika metoder som jag anpassar efter dig som kund, allt för att du ska kunna komma tillbaka till full rörlighet och bli smärtfri.

Jag skulle säga att om du inte har gått mer en ett par veckor alt 2–3 månader med det du söker mig för så uppskattar jag att du har uppnått positiva resultat mellan 3–5 behandlingar. Nybesök bokar vi 45 minuter, sedan är det 30 minuters behandlingar.

Idrottsmassage
En idrottsmassage är ofta mer kraftfull än en vanlig massage, med inriktning på trötta och ömmande muskler. Med kraftfulla grepp och töjningar mjukar jag upp de muskler som orsakar problematik. Ofta läggs även stretch och triggerpunktsbehandling till för bästa resultat. Idrottsmassage kan t ex få en muskel med förhöjt nervpåslag att slappna av, hämma bildandet av inflammatoriska proteiner efter träning och förändra rörelsemönstret för att på så sätt komma ur en smärtcirkel.

Klassisk massage
En timmes behandling med syfte till att skapa en avslappning hos dig och för dina muskler. Vi arbetar med hela kroppen och när du ligger på bänken ser jag gärna att du ägnar ditt fokus på att bara slappna av, njuta och låta både kropp och knopp få en värdefull vila och återhämtning.

Tuina – Kinesisk massage och akupressur
En behandling med Tuina handlar om att återställa din obalans till balans vilket gör att varje behandling är unik. En behandling med Tuina börjar jag med lätta strykningar på kroppen för att under behandlingens gång, när kroppen börjar bli mer mottaglig, komma djupare in i strukturerna. Med denna effektiva metod återställs funktionalitet, smärta reduceras eller försvinner helt och dina blockeringar kan återställas till en miljö där det flödar fritt utan motstånd.

En behandling med Tui Na är lätt, mjuk eller avslappnande och Tui Na är en metod som går direkt på problemet, ibland behöver man arbeta mer kraftfullt och energetiskt och detta kan innebära en ökad smärta i det område man arbetar på. Tuina är ett effektivt sätt att bli av med smärta och spänningar i din kropp.

Tui Na är en integrerad del av TCM (Traditionell Kinesisk Medicin) och den lärs ut på skolor och universitet i Kina som en formell utbildning i orientalisk medicin. Tre behandlingar är en allmän regel jag använder mig av för att du ska känna att det gett effekt och att du även kommer få verktyg för att dina problem inte ska komma tillbaka.

Coachande samtal med behandling
Är du i en fas där du upplever en inre stress, du önskar in en förändring men kommer inte vidare eller av andra anledningar upplever att det skulle kännas skönt att komma till någon att bolla dina funderingar med? Som coach lyssnar jag aktivt och närvarande på det du just NU är inne i.
Jag ställer frågor och öppnar upp för nya tankar och lösningar. Jag har alltid ditt mående i ett starkt fokus och i det ger jag konkreta verktyg som kan vara utifrån en ökad medvetenhet hur dina tankar påverkar dig, både mentalt och fysiskt.

Jag ger också en lämplig behandling för just dig efter vårt samtal. Vi ser tillsammans över nuet och var du önskar vara framöver och i det skapar vi en handlingsplan.