1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

28 okt kl 13-17

Boka workshop

Workshopen går att boka tidigast 45 dagar innan.

Lärare:
Sirpa Husso

Pris: 775 kr.

Ögonyoga

Klarsynt med ögonyoga

Yoga är en gammal beprövad kunskap som kan spåras tusentals år tillbaka i tiden. Ögonrörelser finns med som enskilda övningar eller som hela yogapass, att ögonyoga finns med är ingen slump, man vet att det är välgörande för ögonen, och idag ökar intresset för ögonyoga.

Dina ögon är beroende av hur hela du mår, precis som yogan säger, kropp och själ hör ihop och där inkluderas även ögonen.

I Kina, USA och England används ögongymnastik i skolorna för att förebygga bland annat närsynthet. Den används i förebyggande syfte, men också för att förbättra synen vid olika synproblem som till exempel ögontrötthet. Långa stunder vid datorn, läsning, TV- tittande med mera anstränger ögonen, på denna workshop kommer du att få lära dig tekniker som du kan använda i vardagen.

Kursen innehåller: Föreläsning, ögonyoga, andningsövningar, enkla yogarörelser för hela kroppen, djupavslappning och meditation. Samtliga delar är anpassade för att stimulera det visuella systemet, var och en på sitt specifika sätt.