1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

Relax & Renew på Salthamn, Gotland 4-7 juni

Relax & Renew på Salthamn, Gotland

4-7 juni 2020.

Lärare: Victoria Löwenberg & Lena Mikaelsson

Yoga studio täby centrum

Yoga studio täby centrum

Pris: 6200 kr inkl del i dubbelrum, mat och yoga. 300 kr tillägg för enkelrum. Det finns också ett tjejrum där man kan bo 4 pers.

Bokning: Du bokar din plats på retreatet direkt via Salthamn, klicka här för att skicka en bokningsförfrågan.

Vid havet på vackra Salthamn på Gotland bjuder vi, Lena Mikaelsson och Victoria Löwenberg, in till ett skönt retreat med fokus på återhämtning genom yoga, meditation och skogsbad.

Du kommer att få uppleva mjuk kundaliniyoga för energi och balans, mjukgörande yinyoga i ayurvedisk anda som öppnar upp kroppen och stillar sinnet samt vila med läkande krafter under restoretiveyogan. Vi kommer också bjuda in den vackra naturen som omger oss, du får lära dig mer om hur den kan bidra till återhämtning i din vardag.

Vi bor och yogar i Villa Salthamn med de vackra solnedgångarna i havet precis utanför. Villan ligger vid kusten en mil norr om Visby och strax intill Lummelunda-grottan. Ett stenkast bort når du stränder och stigar i underbar natur för bad och avkopplande promenader. Platsen är som skapad för återhämtning och harmoni.

Våra värdar och kockar heter Jacqueline Raymond & Sophie Wikström och de kommer skämma bort oss med underbar mat enligt Salthamns hälsoekologiskt synsätt med ayurvedisk inriktning. Under retreatet tillämpar vi karmayoga i köket så 2-3 retreat-gäster per måltid kommer att hjälpa Jacqueline eller Sophie med att lägga upp mat, duka och annat småfix.

Vi tänker oss våra gemensamma dagar såhär (med reservation för ändringar):

Torsdag: Du välkomnas till den vackra platsen med en nyttig smoothie och landar sedan på en ullmatta för en stund med meditativ kundaliniyoga. Därefter äter vi en gemensam middag och får tid att lära känna de andra deltagarna. Kvällen avslutas med en lugn mix av yinyoga och restorative.

Fredag: Väck kroppen med kundaliniyoga och njut därefter en god brunch. Efter en stunds egentid ger vi oss ut i naturen för ett skönt & läkande skogsbad. Egentid och kanske bad innan vi äter en gemensam middag. Innan sänggående bjuds du in till ett nedvarvande restorative-pass, kanske i pyjamas?

Lördag: Morgonmeditation vid havet för den morgonpigga följt av mjuk kundalini innan brunchen. Efter en stunds egentid där maten har fått smältas bjuds du en föreläsning om ayurveda följt av yinyoga med samma fokus. Även den här kvällen avslutas med middag och restorative.

Söndag: Vi avslutar med mjuk yin-och restorativeyoga där dina upplevelser får sjunka in i kropp och själ följt av en närande brunch och en liten avslutningscermoni.

Retreatet börjar på torsdag 4 juni kl 15.00. Båten avgår från Nynäshamn kl 09.15 och anländer till Visby kl 12.40. Vi rekommenderar att du äter lunch innan du beger dig mot Salthamn då vår första gemensamma måltid är middag på ankomstdagen. Retreatet avslutas efter brunchen på söndagen den 7 juni, ca kl 14. Båten går sedan från Visby kl 16.00 och ankommer Nynäshamn 19.15.

Om oss:

Victoria Löwenberg är beteendevetare i grunden och omskolade sig 2011-2013 till lärare i kundaliniyoga & meditation och därefter även inom restorativeyoga & mindfulness. Sedan 2013 har Victoria undervisat i yoga på heltid och haft omtyckta retreats i Sverige och runt om i världen. Victoria driver även yogastudion Yoginis & friends i Täby Centrum. "Jag älskar att undervisa och få vara med på ett hörn när små frön sätts till utveckling och mer hållbara liv. Mitt främsta fokus är vårt sinne och hur vi kan lära oss att inte vara slavar under dess nyckfullhet utan ta kommandot över det och på så sätt våra liv. Min primära yogaform, kundaliniyogan, lär oss just det. Och så är den härligt busig och energisk också! Som komplement har jag hittat den ljuvliga restorativeyogan där vi får pusta ut, släppa taget och återhämta oss. En ljuvlig kombo enligt mig!"

Lena Mikaelsson är massageterapeut, ayurvedisk hälsorådgivare och yogalärare i yinyoga och restoretiveyoga. Lena håller klasser i yinyoga och restoretiveyoga på Yoginis & friends där hon också är verksam som massageterapeut både inom klassisk massage, stresshantering och ayurveda. "Jag drivs av att skapa stunder där både kropp och själ att får vila sig i form, att ta hand om sig på bästa sätt för att hitta balans och harmoni i livet. Kroppen sänder hela tiden ut små signaler till oss om vad den behöver för att må bra, vår uppgift är stanna upp en smula för att lyssna och känna in. Yinyoga och restoretiv ger dig möjlighet att stanna upp, stilla sinnet och mjukna i kroppen, varje position erbjuder oss en liten minimeditation. Mina yogaklasser går ofta i ayurvedisk anda, en klokskap som ligger mig varmt om hjärtat."

Varmt & hjärtligt välkommen att följa med oss till Gotland och vackra Salthamn!