1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

Wednesday Deluxe

Boka klass

Lärare
Victoria, Yvette, Lena, Maria, Carina, Kristina, Alexandra, Yvette.

Observera att Wednesday Deluxe drar två klipp om du har klippkort men ingår som vanligt för dig med årskort.

Varmt välkommen till Wednesday Deluxe, våra längre klasserna med olika teman som Andning i rörelse, Klangvila, Detox för kapha-balans, Asana Lab, Yoga för kvinnokraft, From Shaking to Stillness, Yoga för bättre sömn, Yinyoga & chakrasystemet, Yinyoga Flow, Introduktion till yogans värld, Restorative med Yoga Nidra, From Yang to Yin.

Yoga för kvinnokraft
Vad är kvinnokraft för dig? Vad innebär det för dig att stå i din egen kraft och känna dig hel och tillfreds? Följ med på en inre resa där vi lockar fram vår feminina energi, mjukt och försiktigt, omsorgsfullt & lekfullt, med inkännande yoga, dans, meditation och vila.

Klangvila
Varmt välkommen till en klass med ljuvliga toner från klang - och kristallskålar! Kom och bädda ner dig, slappna av och låt ljudvibrationerna skölja igenom kropp och sinne, erbjuda lugn och reducera stress. En underbar klass med fokus på återhämtning och djup vila.

Detox för kapha-balans
Varmt välkommen till en kundaliniklass som fokuserar på att balansera kapha-doshan som lätt hamnar i obalans under våren då det är ”kapha-tid”. En obalans i kapha gör oss ofta trötta och tunga i både kropp och sinne men med kraftfull andning och rörelser kan vi få fart i systemet igen! Vi kommer därför göra ett utrensande, upplyftande och värmande yogapass för att öka ämnesomsättningen och fylla på med ny energi. Kraftfull andning hjälper oss att städa ut rester från vintervilan så att vi kan möta våren med ny vitalitet. Efter passet njuter du en längre vila till klangskålarnas vibrationer och vi avslutar sedan med en mantrameditation för vårfeeling. Det blir svettigt, påfyllande och utrensande och Du är så hjärtans välkommen!

Asana Lab fokus rotationer
Rotationer/twister är hälsosamma för ryggraden och ger oss energi. Genom medvetenhet kan vi behålla yogapraktiken länge genom livet och utvecklas i en takt som gynnsam/skonsam. Vi utgår från höfter/axlar/ryggrad och tittar på hur vi kan röra oss in i olika rotationer/twister. Fokus kommer att ligga på att förbereda kroppen för olika typer av rotationer (liggande/stående/sittande) och vad vi behöver öppna upp eller stärka/väcka kroppen för att lättare hitta in i olika positioner.

From shaking to stillness
Varmt välkommen till en klass där du bjuds in till en yogaresa till härlig musik! Vi börjar i det dynamiska, färdas genom lekfulla yogarörelser mot lugnande yin-positioner och avslutar med Yoga Nidra och Shavasana i tystnad. Ljud och musik får mycket utrymme och följer vår resa från aktivitet till vila.

Yoga för bättre sömn
Välkommen till en längre yogaklass med fokus på bättre sömn. Du guidas varsamt genom yogarörelser från MediYogan, andning, meditation och lär dig tekniker som kan förbättra din sömn. Klassen avslutas med en Yoga Nidra som också kallas yogisk sömn.

Yinyoga & charkasystemet
Välkommen till en inre resa i chakrasystemet med yinyoga & meditation. Du guidas varsamt genom varje chakra, får ny kunskap om var dina utmaningar ligger och hur du kan ta hand om dem och skapa ett system mer i balans.

Yinyoga flow
Välkommen till en längre yinyogaklass med mjuka flow rörelser mellan ställningarna. Vi har extra fokus på att mjuka upp stel fascia och bindväv & pratar en stund om vad det egentligen är som gör ont och smärtar. Passet avslutas med en kärleksfull/ vänlighetsmeditation till din magiska kropp.

Introduktion till yogans värld
Det här är en klass för dig som är ny i yogans värld och vill veta mer om yogans bakgrund och dess positiva effekter på hälsan. Vi varvar teori och praktik, kikar på några vanliga yogapositioner och gör en enkel andningsövning och avslutar med en guidad vila.

Asana Lab fokus core
Välkommen till en längre klass där vi jobbar med core både statiskt och i rörelse för att skapa en stark kärna. En stark core ger balans, stabilitet, bra kroppshållning och stöttar ryggrad och kropp i våra vardagliga rörelser.

Wednesday Deluxe - Andning i rörelse
Under den här klassen tittar vi närmare på hur andetaget leder oss genom yogans olika rörelser och positioner. Vi utforskar kvaliteterna i in- respektive utandningen och hur de tar sig fysiskt uttryck i yogans olika rörelser och positioner. Inandningen som kommer med nytt, expansion och utmaning och utandningen som bjuder in till avslappning, fördjupning och att släppa taget om det vi inte kan påverka. För att må bra och vara i balans, behöver vi ge plats för både in- och utandning. I yogan ges vi denna möjlighet.

Wednesday Deluxe - Asana Lab
Vill du öka din kroppsmedvetenhet och förståelse för yogaställningarnas funktioner och detaljer? På den här klassen fokuserar vi på linjering och aktivering av rätt del i kroppen när vi yogar. Du lär dig att förebygga skador och förslitningar för en hållbar yogapraktik. Tid finns för frågor och funderingar och vi jobbar ibland två och två för att hjälpa varandra.

Wednesday Deluxe - Andas Yin
Välkommen att varva ner med stora sköna andetag, andningsövningar (pranayama) och mjuk yinyoga. Yinyogans stillhet ger ett utmärkt tillfälle att lägga fokus på andetaget och på så sätt göra stunden än mer meditativ. Här får du möjlighet att verkligen landa i dig själv, i stunden och släppa taget om dagen som har varit.

Wednesday Deluxe - Restorative med Yoga Nidra
Under den här klassen fokuserar vi på återhämtning med hjälp av restorativeyoga som aktiverar det parasympatiska nervsystemet och Yoga Nidra som ibland kallas yogisk sömn. Under den första delen av klassen bäddas du ner i sköna restorative-positioner där kroppen stöttas av bolster, klossar och filtar för att kunna slappna av helt. Avslutningsvis guidas du i meditationstekniken Yoga Nidra där vi går in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn vilket ger en djup form av avslappning.

Wednesday Deluxe - From Yang to Yin
Välkommen till en klass som börjar i rörelser med ursprung i hathayogan och därifrån gör en långsam förflyttning mot mer stillhet och avslutas med yinyoga & meditation. Vi behöver båda aktivitet och vila och här skapas en klass som visar hur de båda delarna kan samverka på ett fint sätt och lära oss att njuta av dem båda. Ett utmärkt tillfälle att testa det lugna om du ofta väljer det snabba och tvärt om, här får du både och.