1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

Workshops

På Yoginis & friends erbjuder vi kontinuerligt workshops där vi fördjupar oss i olika yogaformer eller teman. Ibland är det våra egna lärare som bjuder in, ibland lärare från andra studios. Om du har ett årskort eller halvårskort hos oss ingår vissa workshops i ditt medlemsskap.

Boka workshop

Det här har vi på gång just nu:

Lör 6 aug kl 13-17, Flow & Restore
Välkommen till en skön eftermiddag där du först får njuta ett intensivt kundaliniyogapass för att få igång flödet i kroppen, öppna upp eventuella blockeringar och släppa loss! Efter pausen går vi in i ett längre pass med vårdande Restorative yoga där mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning. Varmt välkommen till en eftermiddag som erbjuder både puls och lugn!
Lärare: Victoria Löwenberg
Pris:  800 kr,  ingår för dig med Best Year Ever, Six Lovely Months eller Sweet Summer Card men du behöver anmäla dig. Begränsat antal platser.

Lör 27 aug kl 13-17, Freeflow
Vi går igenom hela kroppen grundligt med hathayogans ställningar för att mjuka upp, grunda, vrida, stärka och boosta upp kropp och sinnet inför hösten. En ny termin står framför oss och vi vill öppna upp och släppa taget för att kunna förnya oss!
Lärare: Fanny Larsson.
Pris:  800 kr,  ingår för dig med Best Year Ever, Six Lovely Months eller Sweet Summer Card men du behöver anmäla dig. Begränsat antal platser.

17 sept kl 13-17, A Lovely Combo
Inom ayurveda talar man om att återställa balansen i kropp och själ under alla årstider. De tre ayurvediska energierna vata, pitta och kapha kontrollerar alla kroppens funktioner och förknippas med olika årstider. Höst och vinter förknippas med vata, vår med kapha och sommar med pitta.

När vi närmar oss vatatid som hör senhösten och vintern till är det viktigt att ta väl hand om sin vata för att behålla sin styrka och balans genom den kalla årstiden. Oavsett vem du är så har vi alla en ökad påverkan av vata under den här perioden.

Vata kännetecknas bland annat av vind och rörelse och den här årstiden upplever vi också mer blåsiga dagar, tilltagande kyla och de torra löven börjar sakta falla till marken. Vi är alla som skörast både fysiskt och mentalt när det är mörkt, kallt och blåsigt så därför behöver vi verkligen vårda oss själva på allra bästa sätt under den här perioden.

Under den här workshopen tittar vi närmare på vad årstiden för med sig, hur vi på bäst sätt kan balanserar vår vata med hjälp av ayurveda och yoga och hur maten och de olika smakerna påverkar vår hälsa och balans.

Förutom Lenas föreläsning om ayurveda så leder Victoria dig genom ett kundaliniyogapass och ett pass i restorative med syfte att balansera din vata.

Du lämnar workshopen lugn och avslappnad, fylld med enkla matnyttiga råd om hur du ska bosta dig själv inför den kommande vintern!

Lärare: Lena Mikaelsson (ayurvedisk hälsorådgivare) och Victoria Löwenberg (lärare i kundaliniyoga, restorative yoga och meditation).
Pris:  800 kr,  ingår för dig med Best Year Ever, Six Lovely Months eller Sweet Summer Card men du behöver anmäla dig. Begränsat antal platser.

1 oktober, kl 13-16, Workshop för kvinnor
För mera frihet och njutning i ditt liv!

Detta är en workshop för kvinnor där vi använder kroppen för att komma i kontakt med vårt innersta. Med hjälp av mjuk och följsam yoga lyssnar vi inåt och finner vägar för ökad frihet och njutning i både kropp och själ.

Workshopen vänder sig till kvinnor som vill utforska och odla sin feminina energi. Både män och kvinnor har såväl maskulin och feminin energi. Så många av oss kvinnor (och män) lever så mycket i vår maskulina energi där fokus ligger på prestation, struktur och kontroll. Det är gott i sig, men kan i för stora doser dränera oss på energi. Här får vi utrymme att återfinna balansen inom oss genom att ge oss hän i de feminina kvaliteterna som handlar mer om att släppa taget och skapa i stunden. Allt för att landa och vila i allt det som är du.

Under workshopen varvar vi yoga och rörelse med föreläsning och samtal kring maskulin och feminin energi och hur vi kan finna balansen däremellan i våra liv.
Lärare: Kristina Aspemo
Pris:  600 kr,  ingår för dig med Best Year Ever, Six Lovely Months eller Sweet Summer Card men du behöver anmäla dig. Begränsat antal platser.

22 oktober kl 13-17, Yoga i vardagen.
Yogans kombination av fysiska övningar, andning och meditation kan tillsammans med äldre visdom ge djupare självkännedom och en friskare livsstil. Den här workshopen fokuserar på yogans helhetstanke och ger en introduktion till yogans åtta grenar som beskrivs i Patanjalis Yoga Sutras och skrevs för tusentals år sedan. Yoga Sutras är vad man enkelt beskrivet kan kalla yogans handbok. Vi kommer att titta närmare på och diskutera de åtta grenarnas filosofiska riktlinjer och de praktiska råd som kan användas i vardagen även på tvåtusentalet. Workshopen avslutas med en Vinyasa practice för alla nivåer.
Lärare: Theresia Eriksson
Pris: 800 kr,  ingår för dig med Best Year Ever, Six Lovely Months eller Sweet Summer Card men du behöver anmäla dig. Begränsat antal platser.

19 november kl 13-16, Yoga tillsammans
Ta med dig en god vän eller din partner!

Upptäck yogans värld tillsammans med en god vän eller din partner! Vi varvar yoga var och en, med yoga två och två. Här får ni möjlighet att på alla sätt komma närmare varandra än vad ni kanske vanligtvis är vana vid. Genom att vara varandras stöd i olika yogaövningar kan vi våga mera, öppnar oss mera och komma närmare oss själva och varandra. Vi gör övningar där vi odlar vår tillit och samspel med varandra och där vi får både ge och ta emot stöd.
Lärare: Kristina Aspemo
Pris:  600 kr,  ingår för dig med Best Year Ever, Six Lovely Months eller Sweet Summer Card men du behöver anmäla dig. Begränsat antal platser.

10 december kl 13-17, Relaxation Deluxe
Varmt välkommen till en skön eftermiddag där du får fylla på med lugn och livgivande kundaliniyoga och återhämtande restotative samt lära dig yogiska tekniker för stresshantering.

Vi fokuserar på andetaget och närvaron i oss själva för att balansera upp det höga tempot som december ofta för med sig. Mjukar upp våra kroppar, släpper på spänningar och avslutar med en längre stunds Restorative där det parasympatiska nervsystemet aktiveras när du blir ompysslad och nedbäddad i sköna vilopositioner. Här finns inga krav på prestation, bara skön återhämtning och omvårdnad

Du lämnar workshopen med ny energi och verktyg för att hantera julstressen!

Varmt och innerligt välkommen!
Lärare: Suzann Westin och Victoria Löwenberg