1
Swipe'a: Ner för senare tider. Höger för att se slutet på veckan.
+

Yogaklasser

Ashtanga Mysore
Ashtangayogan består av ett antal ställningar ur hathayogan som binds samman med rörelsesekvenser till olika serier där varje ställning bygger på den föregående. Andningen i takt med rörelserna styr rytmen så att en intensiv inre värme skapas, med en utrensande svettning som följd. Samtidigt blir du starkare, smidigare och lär dig fokusera. Ashtanga Mysore är det traditionella sättet att undervisa ashtangayoga. Var och en lär sig ordningen på ställningarna i egen takt och efter egna förutsättningar. Läraren guidar individuellt, som att ha en personlig tränare men i grupp.

Ashtangayoga hatha fusion
Ashtangayogan består av ett antal ställningar ur hathayogan som binds samman med rörelsesekvenser till olika serier där varje ställning bygger på den föregående. Andningen i takt med rörelserna styr rytmen så att en intensiv inre värme skapas, med en utrensande svettning som följd. Denna klass är inte begränsad till ashtangayogans fasta serie utan blandar in rörelser från klassisk hatha yoga och passar dig som vill utveckla styrka, smidighet och fokus.

De-stress
En lugn meditativ klass med fokus på stressreduktion, en paus mitt i allt det snabba. Vi mjukar upp och släpper på spänningar med hjälp av mjuka rörelser, öppnar upp för större andetag genom pranayama (andningsövningar) och hittar en djup återhämtning när du blir nerbäddad och ompysslad i restorativepositioner. Klassen avslutas med en meditation. Kom och låt dig guidas in i lugnet.

Familjeyoga
I dagens intensiva samhälle med skärmar överallt kan det vara skönt att verkligen få vara tillsammans en stund, njuta av varandra och bara vara.Barnen speglar oss vuxna och vår stress blir lätt deras. Att få komma ner i varv och landa tillsammans med sina barn och bara vara är en givande och kärleksfull handling. Kursen har fokus på barnet men det är lika mycket en upplevelse för den vuxne. Vi har två grupper, en för barn i åldern 6-9 och en för barn från 10 år och uppåt. Om du har med dig fler barn så följer du det yngsta barnets ålder när du väljer klass.

Hathayoga
Ordet Hatha är sanskrit, där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Syftet med hathayoga är att finna inre lugn genom att balansera energierna från dessa två för att uppnå fysisk och psykisk hälsa och utveckling. Hatahyogans rörelsestruktur och dynamiska andning hjälper dig att koncentrera på träningen i nuet och på så sätt stärka dina sinnen och låta själen få komma fram. Hathayoga passar dig som vill ha en mjuk men fysisk klass som bygger styrka & skapar balans.

Hormonyoga/MediYoga för hormonbalans
Dessa kraftfulla men lugna och introspektiva yogiska tekniker har sitt ursprung i kundaliniyogan. Passen riktar in sig på hypofysen, sköldkörteln, binjurarna och äggstockarna/testiklarna för att revitalisera hormonproduktionen, är kraftigt stressreducerande och effektiv vid hormonella obalanser. Rekommenderas vid övergångsbesvär, minskad sexlust, sköldkörtelobalanser, utmattade binjurar, PMS mm. Har du haft hormonellt orsakad bröstcancer ber vi dig rådfråga din läkare innan du anmäler dig till klassen.

Kundaliniyoga
Kundaliniyogan är 5000 år gammal och ursprunget till den medicinska yogan och hormonyogan. En spirituell, prestationslös, enkel men kraftfull - en yogaform där du själv väljer hur mycket du vill utmana dig & på vilket sätt. Ingen klass är den andra lik, ibland är det lugnt & ibland väldigt svettigt! En kombination av mantra, fokuspunkter, andning och meditation ger kraftfull effekt på både kropp & sinne. Kundaliniyogan är mycket stressreducerande & passar bra som motpol till ett aktivt liv med många krav. Varje klass avslutas med vila och meditation.

Medicinsk yoga (MediYoga)
Medicinsk Yoga är en modern, svenskutvecklad yogaform, sprungen ur den klassiska kundaliniyogan. Den medicinska yogan är lugn & mjuk med mycket fokus på andning & läkning. Resultatet blir minskad stress, bättre sömn, starkare hjärta, rygg och immunförsvar, och mental uthållighet. Medicinsk yoga finns idag på ett växande antal sjukhus och vårdcentraler över hela Sverige & passar utmärkt vid behov av rehabilitering eller bara en skön lugn klass. Vi erbjuder vanlig medicinsk yoga, där du alltid kan sitta på en stol om du har minskat rörlighet, samt MediYoga Flow för dig som har blivit rörligare och önskar en mer dynamisk klass.

Restorative
Restorative är en terapeutisk yogaform som utförs med avslappnade muskler i ett tillstånd av fullkomlig stillhet med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador. Kroppen stöttas upp av kuddar, bolsters, filtar, band med mera för total vila. Att placera kroppen i olika positioner och vila ger en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv; cellerna återuppbyggs, cirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. På klassen använder vi rena, ekologiska eteriska oljor så du bör inte vara överkänslig för dofter.

Vinyasa flow
Vinyasa flow är en fysisk yogaform sprungen ur ashtangayogan. Vi varvar styrka, smidighet och vinyasa när vi låter kroppen röra sig in i och ut ur olika asanas i ett flöde, med hjälp av andningens rytm. Klassen börjar med en kort stilla stund, därefter följer en mjuk uppvärmning där vi väcker kroppen och förbereder oss för den kraftfullare delen av klassen med stående positioner. Klassen avrundas med sittande positioner och avslutande guidad djupavslappning.